Logo
Cheval Blanc Vidensbank
Biodiversity Importance

Hvorfor er det
Vigtigt?

"Ingen natur, ingen mad."

Tabet af biodiversitet er en af de største trusler mod vores eksistensgrundlag. Fødevareproduktion er både den største årsag til tabet og den sektor, der er mest afhængig af naturen.

Udfordringen

En Global Krise

Vi befinder os i den sjette masseuddøen. Arter forsvinder 100-1.000 gange hurtigere end den naturlige baggrundsrate.

Intensivt landbrug, skovrydning og forurening presser naturen. I Danmark har vi set en dramatisk tilbagegang i bestanden af agerlandsfugle og insekter over de seneste årtier.

1.844
Truede Arter
På den danske Rødliste
33%
Jordbund
Er moderat til stærkt forringet
  • 01

    Økologi

    Økologiske marker har i gennemsnit 30% flere vilde arter.

  • 02

    Variation

    Brug af mange forskellige råvarer støtter varieret landbrug.

  • 03

    Sæson

    Frilandsgrønt i sæson kræver mindre energi og kemi.

  • 04

    Planter

    Plantebaseret kost kræver mindre areal, hvilket giver plads til natur.

Løsninger

Køkkenets Rolle

Professionelle køkkener kan gøre en forskel gennem deres indkøb. Efterspørgsel på økologi og varierede afgrøder skubber landbruget i en mere naturvenlig retning.

Effekt: Ved at vælge bæredygtigt, beskytter vi ikke kun naturen her og nu, men sikrer også, at vi kan dyrke mad i fremtiden.

"Vi låner jorden"

Af vores børn. At beskytte biodiversiteten er at tage ansvar for de kommende generationer.