Logo
Cheval Blanc Vidensbank
Biodiversity Hero

Biodiversitet &
Økosystemer

En vidensbaseret indføring i biodiversitetens betydning for fødevareproduktionen og hvordan køkkener kan understøtte biologisk mangfoldighed.

Naturens Ressourcer

Biodiversitet er grundlaget for al fødevareproduktion. En rig natur sikrer bestøvning, jordfrugtbarhed og naturlig skadedyrsbekæmpelse, hvilket er essentielt for en stabil forsyning af råvarer.

Biodiversity Definition
Definition

Hvad er biodiversitet?

Biodiversitet dækker over mangfoldigheden af liv på jorden – fra gener og arter til økosystemer. Forstå de forskellige niveauer og deres samspil.

Læs om Begrebet
Betydning

Hvorfor er det vigtigt?

Tab af biodiversitet truer fødevaresikkerheden. Lær om konsekvenserne af tilbagegang i arter og hvordan landbrugspraksis påvirker naturen.

Se Konsekvenserne
Ecosystem Services
Goals
Målsætninger

Globale Mål

FN's verdensmål og EU's biodiversitetsstrategi sætter rammerne for beskyttelse af naturen. Se hvordan det påvirker fødevarebranchen.

Læs om Målene
1 mio.

Truede Arter

Globalt (Kilde: IPBES)

75%

Afgrøder

Afhænger af bestøvning

30%

Beskyttet Natur

EU Mål for 2030