Logo
Cheval Blanc Vidensbank
Biodiversity Tips

Handlinger i
Køkkenet

"Små valg med stor effekt."

Som indkøbere og kokke har I stor indflydelse på, hvilke produktionsformer der støttes. Her er konkrete råd til at fremme biodiversitet gennem jeres daglige arbejde.

01

Vælg Økologi

Økologisk landbrug har i gennemsnit 30% flere vilde arter på markerne. Det er den mest direkte måde at støtte naturen på gennem dine indkøb.

02

Spis i Sæson

Råvarer i sæson dyrkes ofte på friland, hvor de indgår i det naturlige kredsløb, modsat drivhusproduktion.

03

Brug Hele Dyret

Når vi udnytter ressourcerne fuldt ud, skal der produceres mindre, hvilket letter presset på arealerne.

04

Variér Kosten

Brug mange forskellige kornsorter, bønner og grøntsager. Det skaber efterspørgsel på diversitet i landbruget.

05

Vilde Råvarer

Brug vilde urter, bær og svampe når muligt. Det sætter fokus på naturens egen rigdom og smag.

06

Støt Regenerativt

Hold øje med producenter, der arbejder aktivt med at opbygge jordens frugtbarhed og biodiversitet.

"Start i dag"

Vælg én ting at fokusere på i denne uge. Måske en ny kornsort eller en økologisk udskiftning?