Logo
Cheval Blanc Vidensbank
Emissions Hero

Emissioner &
Klimaaftryk

En dybdegående guide til madens klimaaftryk fra jord til tallerken. Forstå tallene, metoderne og potentialet for reduktion i det professionelle køkken.

Fødevaresystemets Rolle

Fødevaresystemet står for ca. en tredjedel af de globale drivhusgasemissioner. Data viser, at professionelle køkkener har et betydeligt potentiale for at bidrage til den grønne omstilling gennem omlægning af råvarevalg.

Download Komplet Guide PDF med infografikker og tips
Fresh Ingredients
Grundlæggende Viden

Hvad er emissioner?

Få indsigt i CO₂e-begrebet og forskellen på klimaaftrykket fra forskellige fødevaregrupper. F.eks. forskellen mellem animalske og plantebaserede proteinkilder.

Læs om CO₂e
Kontekst & Betydning

Hvorfor er det vigtigt?

Klimarådet peger på kostomlægning som et centralt virkemiddel. Forstå de bredere samfundsmæssige og miljømæssige konsekvenser af fødevareproduktion.

Se Baggrunden
Waste Reduction
Chef Plating
Målsætninger

Nationale Mål

Danmark har et mål om 70% reduktion af drivhusgasser i 2030. Se hvordan fødevaresektoren forventes at bidrage til denne udvikling.

Læs om Målene
20%

Af Danskernes Aftryk

Stammer fra fødevarer (Kilde: Fødevarestyrelsen)

70%

Nationalt Mål

Reduktion inden 2030 (Kilde: Klimaloven)

1.5°C

Paris Aftalen

Global målsætning