Logo
Cheval Blanc Vidensbank
Chef Plating Food

Nationale
Mål

Danmarks Klimamål

"Danmark skal reducere drivhusgasudledningen med 70% i 2030."

Dette mål er fastsat i Klimaloven. Fødevaresektoren spiller en afgørende rolle i at nå dette mål, da den står for en betydelig del af de samlede udledninger.

Kilde

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. (2020). Klimaloven. Læs om loven

Reduktionsmål (Mio. ton CO₂e)
1990 (Basisår) ~78 mio. ton
100%
2030 (Mål) ~23 mio. ton
30% (70% reduktion)
2020

Klimaloven

Folketinget vedtager Klimaloven, der juridisk forpligter Danmark til at reducere udledningen af drivhusgasser med 70% i 2030 i forhold til 1990-niveauet.

2021

Nye Kostråd

Fødevarestyrelsen lancerer "De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima", der anbefaler en mere plantebaseret kost med mindre kød.

2030

Målopfyldelse

Deadline for 70% reduktionsmålet. Det forventes, at alle sektorer, herunder fødevarebranchen, har bidraget markant til reduktionen.

Future Canteen

Perspektivet

Fremtidens professionelle køkken forventes at være datadrevet og bæredygtigt. Fokus flyttes fra mængde til kvalitet og ressourceudnyttelse.