Hvad er
Økologi?
Økologi er en produktionsform, der tager særligt hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. I storkøkkener dokumenteres indsatsen ofte med Det Økologiske Spisemærke.
Det Økologiske Spisemærke
Bronze
Godt i gang. Mellem 30% og 60% af indkøbet er økologisk.
Sølv
Ambitiøst niveau. Mellem 60% og 90% af indkøbet er økologisk.
Guld
Det højeste niveau. Over 90% økologi og krav om råvarepolitik.
Reglerne
- Alle indkøb af mad og drikke tæller med.
- Opgøres typisk over en periode på 3 måneder.
- Kontrolleres af Fødevarestyrelsen.
Beregning
Økologiprocenten kan beregnes på to måder:
Godt hvis man bruger mange tunge basisvarer (mel, gryn, grønt).
Godt hvis man bruger dyre økologiske varer (kød, vin, kaffe).
Hvor ligger I?
Brug vores simple beregner til at få et overblik over jeres nuværende økologiprocent.
Prøv Beregneren