Tips &
Tricks
Hvordan øger man økologiprocenten uden at sprænge budgettet? Her er de mest effektive greb fra danske storkøkkener.
De Lave Hængende Frugter
Brug Sæsonen
Økologiske grøntsager i sæson er ofte billigere end konventionelle uden for sæson. Planlæg menuen efter udbuddet.
De Tunge Varer
Skift de tunge basisvarer som mel, gryn, mælk og kartofler til økologi først. Det rykker mest i regnskabet, hvis I måler i kg.
Mindre Kød
Økologisk kød er dyrt. Ved at skære ned på kødforbruget frigøres budget til at købe økologisk frugt og grønt.
Bag Selv
Hjemmebagt brød af økologisk mel er langt billigere end indkøbt konventionelt brød – og kvaliteten er højere.
Vejen til Guld
Analyse
Gennemgå jeres indkøb. Hvor bruger I flest penge/kg? Identificer hvor det er nemmest at skifte.
Omlægning
Start med basisvarerne. Implementer "mindre men bedre kød". Begynd at bage selv.
Dokumentation
Sørg for at få dokumentation fra leverandørerne. Ansøg om spisemærket hos Fødevarestyrelsen.