Logo
Cheval Blanc Vidensbank
Sustainable Canteen

Tips &
Tricks

Hvordan øger man økologiprocenten uden at sprænge budgettet? Her er de mest effektive greb fra danske storkøkkener.

De Lave Hængende Frugter

01

Brug Sæsonen

Økologiske grøntsager i sæson er ofte billigere end konventionelle uden for sæson. Planlæg menuen efter udbuddet.

02

De Tunge Varer

Skift de tunge basisvarer som mel, gryn, mælk og kartofler til økologi først. Det rykker mest i regnskabet, hvis I måler i kg.

03

Mindre Kød

Økologisk kød er dyrt. Ved at skære ned på kødforbruget frigøres budget til at købe økologisk frugt og grønt.

04

Bag Selv

Hjemmebagt brød af økologisk mel er langt billigere end indkøbt konventionelt brød – og kvaliteten er højere.

Strategi

Vejen til Guld

1

Analyse

Gennemgå jeres indkøb. Hvor bruger I flest penge/kg? Identificer hvor det er nemmest at skifte.

2

Omlægning

Start med basisvarerne. Implementer "mindre men bedre kød". Begynd at bage selv.

3

Dokumentation

Sørg for at få dokumentation fra leverandørerne. Ansøg om spisemærket hos Fødevarestyrelsen.