Logo
Cheval Blanc Vidensbank
Nutrition Tips

Sundhed i
Køkkenet

"Smagen er afgørende."

Vi kan lave verdens sundeste mad, men hvis den ikke bliver spist, gør den ingen gavn. Her er vores tips til sund velsmag.

01

Mere Smag

Brug masser af friske krydderurter, citrus, hvidløg og ingefær. Det giver smag uden at tilføje salt eller fedt.

02

Tekstur

Sørg for knas og bid i salaterne. Ristede kerner, nødder eller sprøde grøntsager gør det sjovere at spise.

03

Farver

Vi spiser med øjnene. En farverig tallerken signalerer sundhed og variation. Brug hele paletten.

04

Bælgfrugter

Linser, bønner og ærter er klimavenlige proteinkilder. Brug dem i gryderetter, salater eller som puré – de mætter og smager fantastisk.

05

Fuldkorn

Brug fuldkornsmel, perlespelt eller brune ris. Det mætter bedre og smager af mere.

06

Anretning

Placer det grønne først på buffeten. Det får gæsterne til at tage mere af det sunde.

"Gør det nemt"

Når det sunde valg er det lækreste valg, behøver vi ikke løfte pegefingeren.