Logo
Cheval Blanc Vidensbank
Why Reduce Waste

Hvorfor
Vigtigt?

"Respekt for ressourcerne."

Madspild er et af de største miljøproblemer. I Danmark koster madspild samfundet milliarder af kroner hvert år. Hvis madspild var et land, ville det være verdens tredjestørste udleder af drivhusgasser.

💰

Økonomi

Hvert kilo mad, der smides ud, er penge direkte i skraldespanden. Penge, der kunne bruges på bedre råvarer.

🌍

Klima

Produktion af mad kræver jord, vand og energi. Når vi smider mad ud, har vi belastet kloden helt forgæves. Det danske madspild udleder årligt enorme mængder CO2e.

❤️

Etik

I en verden hvor mange sulter, er det etisk uforsvarligt at smide god mad ud. Vi har pligt til at udvise omtanke.

"Det mest bæredygtige måltid er det, der bliver spist op."

"Vores Mål"

Vi har sat ambitiøse mål for at reducere vores madspild markant.