Logo
Cheval Blanc Vidensbank
Seasonal Definition

Hvad er
Sæson?

"Tid og sted."

At spise i sæson betyder at vælge råvarer, der er høstet på det tidspunkt, hvor de naturligt er modne i vores klima. Et "Sæsonhjul" er kokkens vigtigste værktøj til at navigere i årets gang.

Definition

Friland vs. Drivhus

Der er stor forskel på den "naturlige sæson" (friland) og "handelssæsonen" (opvarmede drivhuse eller import).

En tomat dyrket i et dansk, opvarmet drivhus om vinteren har et langt højere klimaaftryk end en tomat importeret fra Sydeuropa, hvor solen varmer.

Forår
Spæde Skud
Asparges, rabarber, stenbiderrogn
Sommer
Overflod
Bær, ærter, nye kartofler, makrel
Efterår
Høst
Æbler, græskar, svampe, vildt
Vinter
Rødder
Kål, rodfrugter, muslinger, torsk

"Ventetidens glæde"

Når vi spiser alt året rundt, mister vi glæden ved årets første jordbær eller den første sprøde asparges.