Logo
Cheval Blanc Vidensbank
Why Seasonality Matters

Hvorfor er det
Vigtigt?

"Smag, sundhed og fornuft."

Der er mange gode grunde til at følge sæsonerne. Det handler ikke kun om klima, men i lige så høj grad om kvalitet, økonomi og madglæde.

Kvalitet

Smagen af Sol

Råvarer, der får lov at modne færdigt på planten, udvikler langt flere smags- og duftstoffer end dem, der høstes umodne for at kunne klare lang transport.

Når du bruger råvarer i deres naturlige sæson, får du den optimale spisekvalitet. Det betyder, at du behøver at gøre mindre ved råvaren for at få den til at smage godt.

Vitaminer
Højere Indhold
Friskhøstede varer bevarer næringen bedre
Økonomi
Bedre Bundlinje
Sæsonvarer er billigst, når udbuddet er størst
  • 01

    Energi

    Opvarmning af drivhuse kræver store mængder energi.

  • 02

    Transport

    Lokale sæsonvarer har kort vej fra jord til bord.

  • 03

    Opbevaring

    Langtidslagring på køl koster energi.

Klima

Det Grønne Valg

At vælge frilandsgrønt i sæson er en af de mest effektive måder at reducere klimaaftrykket fra frugt og grønt.

Eksempel: En dansk tomat fra et opvarmet drivhus kan udlede op til 7 gange mere CO₂ end en spansk frilandstomat - men en dansk frilandstomat i sæson er bedst.

"Det giver mening"

For kokken, for gæsten, for bundlinjen og for kloden.