Logo
Cheval Blanc Vidensbank
Seasonal Tips

Sæson i
Køkkenet

"Planlægning er nøglen."

At arbejde med sæsonvarer kræver, at man er på forkant. Her er vores bedste råd til at få mest muligt ud af årets gang.

01

Kend din Sæson

Brug et sæsonhjul eller en kalender. Vid, hvornår de danske bær kommer, og hvornår rodfrugterne tager over.

02

Konservering

Sylt, fermentér eller frys, når råvarerne er på deres højeste og billigste. Så har du smagen af sommer hele vinteren.

03

Fleksibilitet

Vær klar til at ændre menuen, hvis sæsonen skifter hurtigt. Naturen følger ikke altid en fast kalender.

04

Vinterens Helte

Gør kål og rodfrugter til hovedpersoner om vinteren. De er billige, sunde, mættende og har et minimalt klimaaftryk.

05

Snak med Leverandøren

Din grøntleverandør ved præcis, hvad der er godt lige nu. Spørg dem til råds.

06

Fortæl Historien

Gæsterne elsker at vide, at aspargesene er danske og netop ankommet. Skilt med det!

"Sæson er kvalitet"

At følge sæsonen er den sikreste vej til glade gæster og god økonomi.